Over.

Wanneer logica en psychologie samenkomen.

Tien jaar geleden startte Debbie met Psychologica. Een kleine praktijk voor psychologische begeleiding die de voedingsbodem zou worden van Hippocoaching, Debbie’s grote en ondertussen ook vervulde kinderdroom.

Met Psychologica wil Debbie psychologische ondersteuning en eerstelijnszorg aanbieden. Omdat psychologische begeleiding voor iedereen toegankelijk moet zijn. Naast consultaties in (ELP), zijn er ook langdurige trajecten mogelijk.

Van mij
Voor jou
Maar stiekem voor ons allemaal.

In de hoop zo bij te dragen aan échte betaalbare geestelijke gezondheidszorg voor iedereen op elk moment.

Vandaag deed ik iets wat ik altijd zei dat ik nooit zou doen ….

Mijn ELP aanvraag is getekend …

Waarom deed ik het?

Nu in het corona-tijdperk kreeg ik verschillende telefoons “Doet gij dat?”, neen ik deed dit dus niet … Maar als de nood bij anderen groter en belangrijker wordt dan “ik vind het niet tof dat ik moet luisteren”, dan moet je misschien maar gewoon even vanuit een ander perspectief naar het grotere doel kijken.

Ooit wordt die psychologische hulp voor IEDEREEN en voor ELKE AANDOENING betaalbaar. Vandaag jammer genoeg nog niet, maar het is een start … een klein stapje van een heel lange marathon.

Debbie

Wat ik doe.

Waarvoor kan je bij mij terecht?

Angst

Mijn eigen angsten waren mijn leermeesters: afwijzing, niet goed genoeg zijn, niet kunnen, niet ….
Als kind was ik al bang, op trapjes, in schommels, van paarden. Toch moest én zou ik paardrijden, van mezelf …

Uiteindelijk besefte ik dat Angst een slechte raadgever is (toch vaak vandaag de dag). Mijn angsten zijn niet weg, ik heb ermee leren omgaan.

Depressie

Een depressief vriendje op je 25ste. Nooit weten wat hij nu ging vertellen of doen. Dreigen met de dood, geen zin meer in het leven ….

Praktijk en theorie blijkt zowel dicht bij als ver van elkaar te liggen.

Alcoholmisbruik en verslaving

Ver van mijn bed.

Mijn persoonlijke ervaringen met alcohol, drugs en andere substanties zijn zeer beperkt en ook in mijn omgeving werd ik er niet mee geconfronteerd. Eigen ervaringen kan ik je niet geven. Ik kan wel met jou op zoek gaan naar een veilig kader, een verklaring én een oplossing voor jouw afhankelijk gedrag.

Stress & Burn-out

Als loopbaancoach word ik hier veelvuldig mee geconfronteerd.

Persoonlijk zat ik ooit op het randje. Gelukkig nam mijn boosheid het op dat moment over en verliet in in een vlaag van colère het bedrijf. Zelfbescherming en je eigen grenzen kunnen aangeven is belangrijk. Moeilijk, maar belangrijk.

Varia

De voorbije 10 jaar deed ik ervaring op binnen allerlei andere domeinen: hechting, borderline, eetstoornissen, suïcide, zelfverminking …. bij zowel jongeren (vanaf 12 jaar) als volwassenen.

Ik heb geen specifieke specialisatie en werk steeds op een holistische manier met de cliënt. Vertrouwen in elkaar laat ons toe op samen op zoek te gaan naar jouw oplossing.

Heb je een vraag voor me, stuur ze. Als ik je hierin niet kan helpen, help ik je graag zoeken naar een psycholoog, psychiater of therapeut die dit wel kan.

JIJ STAAT CENTRAAL.

Ik elke begeleiding ga ik met jou op zoek naar hetgeen jij nodig hebt.
We stippelen samen een pad uit waarin we handvaten en oplossingen kunnen vinden.

*** EERSTE LIJNSZORG ***

Wanneer je doorverwezen wordt door een arts en je klachten mild zijn, kom je in aanmerking voor een proefproject rond terugbetaling van psychologische ondersteuning

 • Maximaal 8 sessies
 • Een correct voorschrift
 • Problematiek: Angst, Depressie of Alcoholmisbruik
 • Leeftijd: 18 – 64 jaar

In dit geval betaal je zelf 11 of 4 euro per consult. De rest wordt door het RIZIV bijgepast.

Mijn opleiding.

Een solide basis.

Na mijn middelbare school ging ik studeren. Ik wilde heel graag dokter worden: Psychiater! Maar mijn leerkracht wiskunde zei: “Ah Philtjens, dat is toch niks voor u! Ga verpleegkunde doen ofzo.”.

Het werd psychologie en laatst zei een van de psychiaters waar ik mee samenwerk: “Debbie, zijt blij dat ge ne psycholoog zijt. Onze wereld is niets voor u.”. En ik kon het alleen beamen, als psycholoog heb je net iets meer vrijheden, de mogelijkheid om buiten het boxke te denken en jezelf te zijn.

0.1. Licentiaal in de Arbeids- en organisatiepsychologie – Vrije Universiteit Brussel.

Een keuze maken …

Het bedrijfsleven sprak me aan, carrière maken, bedrijven helpen.
Toen ik 20 was, werd ik meer gedreven door de sociale druk dan vandaag. Ik wilde een carrière vrouw worden en dan was A&O de logische stap ….

Met veel interesse volgde ik mijn studie, ik was geboeid door de mens en genoot van het studentenleven.

02. Klinische Psychologie – KULeuven.

De aard van het beestje …

Ik kon het niet ontkennen. Tijdens mijn studietijd in Brussel volgde ik reeds de klinische vakken voor volwassenen. De honger om de mens te begrijpen bleef bestaan. Daarom wilde ik ook mijn Master in de Klinische psycholoog behalen.
Want stiekem wilde ik gewoon een echte psycholoog worden.

03. Postgraduaal Coaching – HoWest.

Coachen …

Met paarden dan nog wel. Geboeid en gepassioneerd door de edele dieren wilde ik ze inschakelen in het therapeutische en het coachende werk.

Elke dag meer kennis vergaren, nooit uitgeleerd …

04. Integratieve Psychotherapie (i.o.) – Het geheel laten kleven .

Psychotherapeut.

Jarenlang bleef ik het uitstellen. Maar die stap moest gezet worden, ik wil de lijm vinden die al mijn (en jouw) delen kan verbinden. Die me toelaat met jou af te dalen tot de diepste krochten van je ziel om van daaruit samen op zoek te gaan naar licht.

Lichtjes in de duisternis.
Hoop en mogelijkheden.

05. Het echte leven – Begin nu maar.

Ooit moest ik die stap zetten om écht een psycholoog te beginnen worden.

Dat deed ik.
Ik durf eindelijk van mezelf zeggen dat ik op weg om een echte psycholoog te worden. Een leerproces dat nog jaren en jaren zal duren. Maar ik durf de uitdaging wel aan te gaan.

06. Permanente bijscholing.

Jaarlijks volg ik meerdere opleidingen rond uiteenlopende thema’s, methodieken en tools om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van wat er mogelijk is. Ik pas natuurlijk niet alles toe, maar op die manier kan ik mijn eigen vaardigheden verfijnen en ontplooien. Bovendien stelt dit me ook in staat gerichte en goede doorverwijzingen te doen. Ik luister naar jouw behoeftes en kan je aan de juiste mensen koppelen die dat wel kunnen, datgene wat jij nodig hebt.

Jij staat als cliënt immers centraal.

Wie ik ben.

ALS MENS.

Een psychologe die als kind al ‘met paarden’ wilde werken en na haar opleiding tot psycholoog in de consultancy wereld terecht kwam.

‘Dat ging fout,’ hoor ik je denken, maar niets is minder waar. Het zijn net die ervaringen die haar brachten waar ze vandaag is. Op een mooie dag zag ze één dikke, roze draad in alles wat ze deed. Met HippoCoaching combineert ze al haar ervaringen tot een eigen methode met een hoekje af. Een tikje tegendraads, een beetje vreemd, maar wel authentiek en dat past wel bij haar kinderdromen. Met Psychologica zet ze zich vooral in voor een groter doel: bijdragen aan die geestelijke gezondheid op grote schaal.

 

 • Houdt van koken

 • Rijdt paard

 • Speelt saxofoon

CONTACTEER ME

Contact.

PRAAT MET ME.

Vul onderstaand formulier in en ik contacteer je zo snel mogelijk.

  Adres.

  Appeystraat 35, 3830 Wellen

  Telefoon.

  0496 68 09 58

  Mail.