Aanbod

Bij Psychologica kan je sinds 2010 terecht voor een aantal vormen van psychologische hulp: eerstelijnszorg, psychotherapie en paardentherapie. Zowel in korte als langdurige trajecten.

Wil je meer weten? Klik dan door naar vorm van psychologische hulp waar je meer over wil weten. Of lees nog even verder over mijn expertise, waarden en afspraken.

Eerstelijnszorg

Niet elk moment in je leven gaat even vlot. Soms heb je een duwtje in de rug nodig.
Heb je op korte termijn nood aan hulp? Dan kan je bij Psychologica terecht voor eerstelijnszorg.

Meer over eerstelijnszorg

Psychotherapie

Voel je je angstig? Of voel je dat er iets niet helemaal juist zit maar kan je er niet meteen de vinger op leggen?
Samen zoeken we naar het pad dat je aflegt, de plek waar je nu staat en de richting waar je naartoe gaat.

Meer over psychotherapie

Online aanbod

Momenteel is er een gratis aanbod van online cursussen. Deze kan je momenteel kosteloos verkennen.
Let op! Dit is geen vervanging van therapie, dit aanbod valt buiten het aanbod van de klinische psychologie.

Meer over online

Wat is voor jou de gepaste zorg?

De keuze maken tussen eerstelijnszorg en psychotherapie is voor jou waarschijnlijk niet zo makkelijk. Laat dat vooral geen struikelblok zijn. In de eerste sessie bekijken we samen wat voor jou het gepaste traject is.

Mijn expertise

Ik bouwde mijn expertise vooral uit rond vroeg trauma, depressie, burn-out, persoonlijkheidsstoornissen en relationele problemen.

Zoek je hulp op vlak van ontwikkelingsstoornissen of ben je ouder dan 64? Dan ben je bij mij niet aan het juiste adres voor de nodige dosis expertise. Ik verwijs je graag door naar een collega die je op dat vlak beter kan begeleiden.
Met kinderen en jongeren deed ik ook ruime ervaring op. Mijn huidige praktijk is echter pas geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar.

De relatie tussen cliënt en therapeut staat voor mij centraal. Wil je meer weten over mijn aanpak? Lees dan zeker ook even verder op de pagina ‘Over Psychologica’.

Wil je graag samen aan de slag? Neem dan zeker contact met me op. Of boek meteen je kennismakingsgesprek.

Plan een intakegesprek

Veiligheid, vertrouwen en avontuur

Ga je met mij op pad? Dan zet ik een paar waarden centraal. Veiligheid, vertrouwen en avontuur.

Veiligheid – Veilig wil zeggen beschermd. Het wil vooral zeggen dat je in een beschermde omgeving zit terwijl je valt en daarna weer opstaat. Samen zoeken we naar de manier waarop jij dat kan.

Vertrouwen – Het gaat om geloof in eigen kunnen en onderling vertrouwen tussen jou en mij als psycholoog. We leren samen hoe jij kan balanceren in je eigen leven, hoe je zowel een partner, een werknemer, een ondernemer, een kind, een vader als een …. kan zijn. We zoeken het evenwicht tussen alle rollen die jij hebt.

Avontuur – We gaan op zoek naar een manier om terug goesting te ervaren. In mijn therapie zal je nooit stilstaan. Letterlijk en figuurlijk.

Goeie afspraken maken goeie vrienden

Ik wil je allesbehalve overrompelen met regeltjes en afspraken. Daarom is er maar één huisregel. Heb je een afspraak en kom je niet langs? Dan zal ik die afspraak toch moeten aanrekenen.