loopbaanbegeleiding2020-12-01T10:07:06+00:00

Loopbaanbegeleiding

Wat levert het je op?

Goesting

Goesting is de kriebel die je dartel houdt als je moe wordt. In je loopbaan heb je goesting nodig om veerkrachtig te blijven en vol zit elke dag weer aan de slag te gaan.

En tevens het schoonste woord uit de Nederlandse taal!

Gezonde geruste geest

Stress handhaven en burn-out voorkomen!

Je werk is een energiebron, geen energie-put waarin je dreigt te verdrinken. We zoeken samen uit waar je blij van wordt, waar je best niet aan begint en je pad er naar toe.

Doel en richting

Je kent je plek, je weet waarvoor je staat en gaat ervoor.

Je waarden en  normen worden duidelijk. Je begrijpt dat deze van je organisatie moeten aansluiten en durft daar je plek innemen.

Ik elke begeleiding ga ik met jou op zoek naar hetgeen jij nodig hebt.

We stippelen samen een pad uit waarin we handvaten en oplossingen kunnen vinden.

Enkel antwoorden op een rij

Wat kost het?2020-10-21T17:18:45+00:00

Je betaalt slechts iets meer dan 10 euro per uur. De overige kosten worden door de VDAB gedragen. Voor slechts 80 euro doorloop je een volledig, professioneel coachingstraject (7 uur) om te weten wat jij wil op professioneel vlak, waarom het (soms) niet vlot op je werk en wat je carrièredromen zijn.

Op de website van de VDAB ontdek je wie aanspraak maakt op loopbaancheques. Mocht je niet in aanmerking komen, kan je ons een bericht sturen voor een persoonlijk traject op maat en de bijhorende tarieven.

Hoe verloopt een traject?2020-10-21T17:17:55+00:00

Je hebt recht op maximaal 7 uur loopbaanbegeleiding. Wij vullen die op jouw maat in met 4, 6 of 8 sessies.

Wat is loopbaanbegeleiding wel?2020-10-21T17:17:31+00:00

We gaan op zoek naar wie jij bent, wat je wil en waarom het op professioneel vlak wat stroef loopt. Dat wil niet zeggen dat je plots ontslag moet nemen of een eigen zaak beginnen. De slogan van de VDAB voor loopbaanbegeleiding vat het treffend samen: ‘Terug fluitend naar je werk’. De bedoeling is dat jij weer gelukkig wordt in je job, of dat nu je huidige of een nieuwe job is.

Wat is loopbaanbegeleiding niet?2020-10-21T17:17:03+00:00

Het is geen sollicitatietraining, cv-schrijfkamp of een workshop ‘hoe jezelf voorstellen’.

Wie heeft recht op deze ondersteuning?2020-10-21T17:16:31+00:00

Loopbaanbegeleiding is toegankelijk voor iedere werknemer en zelfstandige (ook in bijberoep), telkens om de zes jaar indien je 7 jaar werkervaring hebt. (voor de uitzonderingen klik hier)

Zij gingen je voor

Een gepassioneerde leerkracht in een uitgebluste school, maar vandaag jaagt ze haar dromen na.

Dit is wat ze er zelf over vertelt:

Neem je leven in eigen handen.Dat is de belangrijkste les die ik leerde van Debbie.

Soms weet je het niet meer. Je bent volop bezig dingen te doen waar je totaal niet achterstaat. Je weet perfect wat je wil. eigenlijk weet je diep in jezelf ook hoe je dat kan bereiken. Maar iets houdt je tegen.

Angsten, twijfels, ‘goede’ raad van je omgeving. Je zit in een vicieuze cirkel waar je dringend moet uit geraken omdat het je gezondheid op het spel zet. En voor je het beseft zit je je verhaal te doen bij Debbie.

Alles wordt duidelijker, alles wordt op een rijtje gezet. Natuurlijk niet onmiddellijk. Toch voel je vanaf het eerste gesprek dat er iets zal veranderen.

Enkele maanden later zeg je je job vaarwel en keer je het roer volledig om. De bevrijding. zonder deze gesprekken had ik het nooit gedurfd en was ik de rest van mijn leven in dat keurslijf blijven vastzitten.

Nu doe ik eindelijk wat ik echt wil doen!”

Anonieme Leerkracht

Elien, Zelfstandige

Ik vond de sessies zeer goed, ze waren afgestemd op mijn persoonlijke problemen. Het was een professionele aanpak gecombineerd met praktische tips. Ik voelde  mij op mijn gemak en kon vrijuit praten. Ik voelde mij begrepen.

Ook de ondersteuning om de tips effectief uit te proberen was afgestemd op het individu.
Het was zeer leerrijk vooral de opdrachten en het gesprek.

Martine, Het onderwijs

Mijn partners.

Deze loopbaanbegeleiding wordt mogelijk gemaakt door onze samenwerking met de mensen van Grow For it en Garantie op Succes