Therapie met paarden

In paardentherapie geloven we dat elk individu binnenin de kracht heeft om uniek te zijn. Al is het soms lastiger om die kracht te vinden. In onze paardentherapie combineren we standaard psychologie met coaching met paarden om daarnaar op zoek te gaan. Het doel is om jou als individu te ondersteunen of om werknemers binnen hun organisatie te ondersteunen in hun ontwikkeling op de bedrijfsvloer.

Neem contact met me op

Loopt het niet allemaal zoals je wil? Duiken dezelfde problemen elke keer opnieuw op? Dan is paardentherapie misschien wel de oplossing. We gaan op zoek naar patronen, leggen oorzaken bloot en vooral … we zorgen ervoor dat jij ze aanpakt.

Hoe werken we?

We kiezen bewust voor een eerlijke, open en zachte confrontatie. Mét een vleugje humor en plezier. Samen met onze paarden zetten we je krachtig op weg zodat je nadien zonder ons verder kan.

Hindernissen

Therapie is een intensief proces vol hindernissen. Samen met de paarden begeleiden we jou naar inzichten en oplossingen. Het is een krachtig middel om ervaringen, emoties en processen op een andere manier te beleven en in perspectief te plaatsen.

Je ervaart hoe jouw emoties je beïnvloeden, welk effect het op je handelen heeft en wat het met een ander kan doen.

Zonder oordeel en onderbouwd

Een paard oordeelt niet. Het reageert vanuit zijn natuurlijke overlevingsinstinct en houdt je daardoor een spiegel voor. Paarden zijn niet bezig met status of geld. Enkel met overleven, gras en rust. Ze zoeken veiligheid. Als jij je antwoorden (en dus ook meer rust) kan vinden, geef je die aan de paarden.

Therapie met paarden is geen hocus pocus. We gebruiken enkel wetenschappelijk onderbouwde principes die sterk verankerd zijn in studies rond leiderschap. Kan je het paard leiden als je authentieke zelf? Dan kan je vertrouwen in je zelfleiderschap.

Waarom paarden?

Paarden zijn prooi- en kuddedieren. Ze zijn altijd in interactie met hun omgeving en hun kudde. Daardoor zijn ze enorm sensitief voor alle vormen van non-verbale communicatie. Ze voelen informatie niet alleen aan, ze reageren er ook op non-verbale signalen van mensen (vaak onbewust). Zo geven ze meteen open en eerlijke feedback, zonder (voor)oordeel of bijbedoelingen.

Paarden zijn een spiegel. Je kan ze niet om te tuin leiden. Je bent je vaak niet bewust van gevoelens of gedachten, soms verberg je ze zelfs bewust. Of je weet van jezelf niet hoe je je gedraagt tegenover anderen. Een paard ziet dat wat voor een coach niet zo goed zichtbaar is. Een paard heeft ook nood aan een duidelijke sociale structuur, samenwerking en duidelijk leiderschap om zich veilig te voelen.

In onze paardentherapie gaan we voor eenvoud. Je krijgt geen complexe modellen of theorieën voorgeschoteld. Wel eenvoudige opdrachten naast het paard en onder begeleiding van een ervaren (arbeids)psycholoog of coach. Je krijgt simpele, no-nonsense, directe en eerlijke feedback.

Neem contact op